Boek over dementie: ‘Dag ma!’

Cover van 'Dag ma!'
Mijn moeder, Joop van Hezewijk

Enthousiast geraakt door het winnen van de columnprijs in het kader van het boek ‘Ma’ van Hugo Borst, ben ik gaan schrijven over mijn eigen moeder, die op 25 juli 2015 is overleden na drie jaar dementie. Inmiddels beleeft het boek een tweede druk. Het boek is uitgegeven door  uitgeverij Zadoks

Inleiding van ‘Dag ma!’:

Mijn moeder leed de laatste drie jaar van haar leven aan een vorm van dementie, waardoor zij niet meer in staat was contact te maken met haar omgeving. De gesproken taal en ook de mogelijkheid om op een andere manier te communiceren, viel weg. Alsof ze opgesloten zat in zichzelf. Het maakte haar erg ongelukkig, denk ik.
Dit knaagde aan mij. Mijn moeder was altijd in mijn gedachten. Als een steen op mijn maag. Nu zij op achtentachtigjarige leeftijd is overleden, voel ik gemis, maar ook ruimte. Het is goed zo. Langzamerhand komt gelukkig ook mijn ‘oude’ moeder, van voor de dementie, weer terug in mijn herinneringen.

Dit boekje gaat over hoe ik de laatste jaren van het leven van mijn moeder ervaren heb. Het gaat over lijden, onmacht, schuldgevoel, verdriet en over gemis. Maar ook over liefde en respect.

‘Dag ma!’ is een boekentip op de site Dementie.nl (onderdeel van Alzheimer Nederland)
Lees hier de recensie.

Bestelinformatie boek ‘Dag ma!’

Het boek kost €12,50 exclusief verzendkosten.
Wilt u een boek bestellen? Dat kan, stuur een mail naar info@vanhezewijktekst-taal.nl
U krijgt het boek, met een factuur, zo snel mogelijk thuis gestuurd.
U kunt het boek ook bestellen via Bol.com