teksten – communicatie zorg

Schrijven voor en over de zorg

Meer dan 25 jaar ervaring als communicatiemedewerker in de ziekenhuis- en gehandicaptenzorg, maakt dat ik erg thuis ben in deze wereld.  Ik heb ruime ervaring in het schrijven van verhalen over artsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten. Door de zorg voor mijn ouders, ben ik ook bekend met de zorg in verpleeghuizen en de ouderengeneeskunde.

De zorg spreekt mij enorm aan. Een wereld waar gepassioneerde mensen werken en waar veel emoties samenkomen.

Teksten – communicatie

Het produceren van teksten voor brochures, magazines, kranten, nieuwsbrieven, jaarverslag etc. Ik verplaats me in de opdrachtgever en in de doelgroep. Wat wil de opdrachtgever overbrengen? Wat is de boodschap? Wat wil de ontvanger horen? Naar welke informatie is hij/zij op zoek? Welke ‘taal’  spreekt en verstaat de ontvanger? Is het middel dat u gekozen hebt wel het juist middel? Kunt u met dit middel wel het gewenste effect bereiken?

Human Interest verhalen: wat drijft een persoon in het leven? Waarom is iemand zoals hij/zij is? Ik ben reuze nieuwsgierig en ga op zoek naar het echte verhaal, naar de mens achter de mens.