Diensten, wat kan ik voor u doen?

Schrijven voor en over de zorg

Meer dan 25 jaar ervaring als communicatiemedewerker in de ziekenhuis- en gehandicaptenzorg, maakt dat ik erg thuis ben in deze wereld.  Ik heb ruime ervaring in het schrijven van verhalen over artsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten. Door de zorg voor mijn ouders, ben ik ook bekend met de zorg in verpleeghuizen en de

ouderengeneeskunde.

De zorg spreekt mij enorm aan. Een wereld waar gepassioneerde mensen werken en waar veel emoties samenkomen.

Teksten – communicatie

Het produceren van teksten voor brochures, magazines, kranten, nieuwsbrieven, jaarverslagen, uitnodigingen etc. Ik verplaats me in de opdrachtgever en in de doelgroep. Wat wil de opdrachtgever overbrengen? Wat is de boodschap? Wat wil de ontvanger horen? Naar welke informatie is hij/zij op zoek? Welke ‘taal’  spreekt en verstaat de ontvanger? Is het middel dat u gekozen hebt wel het juist middel? Kunt u met dit middel wel het gewenste effect bereiken?

Human Interest verhalen: wat drijft een persoon in het leven? Waarom is iemand zoals hij/zij is? Ik ben reuze nieuwsgierig en ga op zoek naar het echte verhaal, naar de mens achter de mens.

Magazines

De bladcoördinatie van uw magazine of krant van A tot Z. De spil tussen redactie – ontwerper – drukker. Na een juiste briefing door de opdrachtgever, waarin wordt afgestemd wat belangrijk is, ga ik aan de slag. Ik plan afspraken met belanghebbenden en bewaak de deadlines. Een goede vormgever nodig? Ik heb een uitstekende samenwerking met De Ontwerppraktijk. Samen maken wij uw magazine, advertentie of poster. Mijn ervaring in de zorg zorgt ervoor dat ik weet welke issues spelen en dat ik snel kan inhaken bij de situatie van nu.

(Eind)redactie

Een tekst wordt altijd beter als iemand met een frisse kritische blik meeleest. Ik help u uw teksten te verbeteren, schrijffouten eruit te halen. Van passief naar actief. Is de boodschap duidelijk? Is de tekst in begrijpelijke taal geschreven?  Van een 7 maak ik van uw tekst een dikke 9.

Content voor websites – SEO

Schrijven voor websites. Ik heb veel geschreven voor de website van Bernhoven, ziekenhuis in Uden, mijn laatste werkgever. Ik weet hoe teksten op websites eruit moeten zien, aan welke criteria deze moeten voldoen. Daarnaast heb ik kennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ik kan uw site zo maken dat hij goed gevonden wordt in de zoekmachines.